POBUDE IN PREDLOGI

Tukaj lahko napišete svoje predloge oz. razmišljanja ob potrebnih aktivnostih. Če je vaših pobud več ali pa so obsežnejše, z več slikovnega materiala, vas prosimo, da nam pišete na naš elektronski naslov: info@drustvo-zelenihnadzornikov.si

Zahvaljujemo se za poslane pobude in predloge. Vse bomo skrbno pregledali in kar ne bomo mogli rešiti sami, bomo posredovali pristojnim službam.

Vse, ki nam boste posredovali pobudo za ureditev prosimo, da spremljate zadevo. Veseli bomo tudi poslanih fotografij saniranih pobud.

Še posebej se zahvaljujemo vsem članom in podpornikom, ki opazijo določene nepravilnosti in jih sami odpravijo. Takšnih fotografij bomo še posebej veseli.

31 Objave

 1. Tea

  Spoštovani,

  na poljanskem nasipu 26 in sicer na notranjem “dvorišču”, kjer se nahaja vhod v vrtec, bi potrebovali koš za odpadke, saj se ves čas dogaja, da tam naokoli ležijo smeti (čeprav je najbližji koš oddaljen verjetno manj kot 50m). Na dvorišču so namreč klopce, kjer se velikokrat kdo usede, kaj poje ali popije nato pa, meni sicer popolnoma nerazumljivo, odpadke kar pusti na klopci. Verjamem, da bi se tako marsikatera smet, namesto na tleh, znašla v košu za odpadke. Sicer je pa ta predel od vrtca ter vse do Prekmurskega trga že nasploh nagnjen k smetovanju, saj je pred zgraditvijo novega trga in prenovo poljanske ceste, bolj kot ne deloval kot nekakšna zapuščena betonska ploščad, kjer se nobeden ni preveč zadrževal (razen brezdomcev) in je bil idealen za smetovanje. Žal se navada nekako nadaljuje, kar me seveda žalosti. Sicer pa je sedaj veliko več ljudi, ki prečkajo ta predel, prav tako se je končno očistil tamkajšnji mini vrtiček, poprej čisto preraščen in je veljal za stranišče za brezdomce, in je sedaj bolj urejen ter v zahvalo lokalni gospe iz bližnjega bloka, še celo nasajen s kakšnimi rožami. Prav tako je na tem predelu veliko starih korit za rože, verjetno še iz jugoslovanskih časov, ki sicer imajo nekaj zelenja, vendar gre predvsem za plevel ali ostanke kakšnih grmov. Res bi bilo lepo, če bi se v korita nasadili pravi grmički in rože. Prav s tem se ves čas ukvarja ta dobra gospa, ampak je dejstvo, da tega sama oz. sami (v kolikor bi se nas organiziralo nekaj več), finančno in časovno ne zmoremo.

  Upam, da se bo našel vsaj kakšen koš za odpadke in da se bodo ljudje navadili, da smeti ne mečejo kar vsepovsod, kjer se jim zazdi.

  Najlepša hvala za poslušnost in vaš trud, takšne ljudi potrebujemo na našem prelepem svetu.

  Lep pozdrav, T

  1. Marcela Cokan

   Spoštovani člani društva zelenih nadzornikov,

   v Stožicah so prostor, ki je bil do letos žitno oz. koruzno polje oddali vrtičkarjem v najem. Izbruhnile so vse vrste improviziranih hišic in hiš, ograj, bazenov, žarov, pasjih hišic, parkirnih prostorov na cesti, etc. Vsak najemnik si je prostor uredil po svoji zamisli, kakšne so te, lahko vidite s ceste v Stožicah. Najhuje pa je, da je prostor brez vsake komunalne ureditve; ima vodno pipo, je pa brez ni stranišč, prostorov za zbiranje odpadkov ,odvoza le-teh. Ob velikem številu najemnikov in obiskovalcev, je neverjetno, nedopustno in do neba vpijoče, da najemodajalec teh prostorov ni dolžan tega urediti in da tudi inšpekcijske službe ne reagirajo!

   Glede na to, da ste društvo zelenih nadzornikov, si želim in pričakujem, da si zadevo ogledate in nato sprožite ustrezno obravnavo uporabe tega prostora. LJudje si, razumljivo, želijo bivanja v naravi, na tak način pa to ni mogoče! Mi smo vendar najlepše mesto na svetu….????

   S pozdravi,
   M. Cokan

 2. Maja Hmelak

  Spoštovani,
  v centru Ljubljane na Kotnikovi ulici se nahaja parcela podjetja ISKRA IMPULS, proizvodnja merilno-procesne opreme Kranj, d.o.o., Zasavska cesta 043G, 4000 Kranj (katastrska občina 1737 TABOR parcela 2720/2). Parcelo so v veliki meri zasedli lokalni odvisniki od drog, ki jo uporabljajo kot stranišče in odlagališče odpadkov. Med delavniki je parcela zelo “zasedena”. Skladno z 9. členom Zakona o nalezljivih boleznih so lastniki stanovanjskih in drugih objektov sanitarno tehnično in sanitarno higiensko vzdrževanje javnih površin, česar v tem primeru nikakor ne počnejo. Večkrat smo jih že posili, da uredijo stane, podala sem tudi prijavo na Sanitarno inšpekcijo pri Ministrstvu za zdravje, kjer so se sicer takoj odzvali in nam obljubili pomoč. Žal deluje, kot da so tudi oni nemočni. Mislite, da morda lahko slučajno kako pomagate vi?
  Žalim vam lep dan
  maja

 3. Koseze

  V petek smeti več ni,
  a ostala je “strehca”, najbž salonitna

  Lokacija Koseze, uvoz v A-koridor, črno odlagališče

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 4. MM

  Spoštovani,
  Križišče Prule, Janežičeva
  Gre za semaforizirano križišče med Janežičevo cesto in c. Prule, poleg Oš. Prule. Nekdaj je bilo to krožišče ( krožno) z osrednjim dvignjenim krogom. Ta je sedaj ostanek, ki mnoge zmede. Tako nekateri, ko so v križišču začno krožit, delajo zmedo in ogrožajo prometno varnost.

  Predlog: Odstranitev ostankov nekdanjega krožišča. ( Osrednjega platoja )

  Lp, MM

  1

  2

  3

 5. MM

  V prilogi pošiljam fotografije dveh primerov zanemarjenih, zaraščenih in zasmetenih požarnih stopnic-dostopov do vode. Gre za stopnice pod Hrvaškim veleposlaništvom na Gruberjevem nabrežju in v Poljanah, tudi na levi brežini na Strupijevem nabrežju pod Hoferjem.

  Predlog ukrepov: takojšen pregled vseh tovrstnih dostopov ob Gruberjevem prekopu in Mestni Ljubljanici in očiščenje in usposobitev le teh za morebitne intervencije.

  Lp MM

  20161115_125047

  20161115_125105

  20161115_125840

  20161115_125858

  20161115_125918

 6. Manica

  Pozdravljeni,
  letos spomladi so v Fužinah (Brodarjev trg) na sprehajalni poti ob Ljubljanici postavili nove lesene klopi. Ena od njih je zaradi vandalizma močno poškodovana. To je četrta klop od požarnega črpališča Brodarjev trg. Prilagam fotografije.
  Lep pozdrav,
  Manica

  image3

 7. Jan Pavlica

  Spostovani,
  v soseki zeleni gaj na Brdu je igrisce pri soseski Zeleni gaj zanemarjeno in pocasi propada. Lastnik je stanovanjski sklad (SSRS). Ali bi lahko igrisce prevzela obcina? Saj so na tej lokaciji predvidena tudi neprofitna obcinska stanovanja za najem?

 8. Manica

  Pozdravljeni,
  pošiljam fotografijo črnega odlagališča z nevarnimi odpadki, ki se nahaja v Štepanjskem naselju, 200 metrov za hotelom Bit, pri nekdanjem romskem naselju. Dostop do odlagališča je tudi iz Litijske ceste 69.

  Lep pozdrav,
  Manica

  image2

 9. Jaka Fortuna

  Spoštovani,

  na Palmejevi ulici v smeri proti naselju BS-3 sta zvita oba zaporna količka. Potrebna je menjava.
  Težava se na tej lokaciji stalno ponavlja in zato popravila pomenijo stalen strošek za MOL. Podobnih situacij je v mestu še ogronmo.

  Za točno takšne primere obstaja od MOL-a preizkušena rešitev (Pri Drami že leto in pol deluje testni, na trke odporen količek, ki je bil prej poškodovan na vsake tri mesece.).
  Inovacija je občanom prijazna saj je bolj varna (kolesarji). Okolici omogoča vedno urejen izgled. Mestu pa prinaša prihranek.

  Predlagam, da MOL na vseh ”kritičnih” točkah uporabi omenjeno rešitev. (PRIHRANEK za MOL, UREJENOST okolice, VARNOST za občane)

  lp, Jaka Fortuna

  PalmejevaLarge

 10. Lara

  Spoštovani!
  V Črnučah je reka Črnušnica zelo onesnažena že od kar pomnim. Res bi jo bilo potrebno očistiti saj je nepitna in domače kot gozdne živali se lahko zastrupijo z odplakninami in raznimi strupi ter škropili, ki jih ljudje odlagajo vanjo. Tako kot živali pa moti tudi domačine, ki s prijatelji velikokrat pohajkujemo po gozdu in tudi po reki.
  Hvala za kakršnjokoli pomoč
  Lp

 11. Bojan Pirih

  Betonski robniki na označenih peš prehodih na Litostrojski cesti so popolnoma dotrajani. Gre za prehode pri Gorazdovi, Goriški, Cesti Ljubljanske brigade in rezervnem vhodu v LPP in pred železnico na Goriški cesti. S svojo višino predstavljajo vozičkarjem in hendikepiranim, otroškim vozičkom in vozičkom polnim hrane zelo hudo prepreko. Iz izkušenj vem, da se je teba precej potruditi, da gre npr. otroški voziček čez te robnike.
  Predlagam , da se jih sfreza v nivojsko višino, ki ne bo preprečeval gladkega prehoda preko križišč.

  013

 12. Manica Borenovič

  Pozdravljeni,
  na Preglovem trgu v Fužinah, blizu vhoda v Srednjo gostinsko šolo, so že dalj časa polomljena korita za rože, ki bi jih bilo potrebno odstraniti ali zamenjati.

  image1

 13. Manica Borenovič

  Pozdravljeni,
  na sprehajalni poti ob Ljubljanici od mosta Brodarjev trg do Štepanjskega naselja bi bilo potrebno ob klopcah postaviti tudi koše za odpadke. Zdaj vse smeti ljudje odlagajo v in ob koš za pasje iztrebke, kot je vidno na fotografiji.

  image

 14. Goran ISKRIĆ

  Spoštovani,
  še dve pomankljivsti.
  Mesto je lepo uredil novo pristanišče v Gruberjevem kanalu. Žal pa je pod Prulskim mostom zbirališče različnih plovil.

  LadjePodMostom

 15. Goran Iskrić

  Spoštovani!
  Ob Mali ulici na križišču s Trubarjevo ulico že vso zimo bife Reformator skladišči podest in opremo gostinskega vrta.
  Lep pozdrav
  Goran Iskrić

  SkladisceNaCesti

 16. Goran Iskrić

  Spoštovani!
  Ko grem običajno ob sobotah okrog 9. ure v Maximarket, se moram v Plečnikovem podhodu izogibati lužam urina. Predlagam pogostejše spiranje podhoda.
  Lep pozdrav
  Goran Iskrić

  PolulanPodhod

 17. Alex Gregorič

  Spoštovani,

  ob Gerbičevi ulici, nasproti trgovine Hofer, je prazno zemljišče. Na njem je vedno več smeti, ki se počasi “širijo” tudi preko/izven omenjene parcele. Čiščenje?

  20160318_133716_m

 18. Alex Gregorič

  Spoštovani,

  ob poslovni stavbi na Viču (Gerbičeva/Tbilisijska – Ergoles, Internorm …) je veliko smeti tako z zunanje kot z notranje strani ograje.

 19. Franc Solina

  Spoštovani,
  še en predlog imam za nujen poseg v Severnem mestnem parku. Drevesa (lipe) zasajene ob krožni poti bi bilo nujno spodrezati. Najnižje veje segajo v prostor, tako da je še košnja pod njimi zelo otežena, kaj šele sprehajanje. Lp, Franc Solina

  IMG_4617

 20. Franc Solina

  Spoštovani,
  v severnem mestnem parku manjkata vsaj dva boksa za pasje odpadke in vrečke. Med silvestrovanjem so objestneži v boks vtaknili rakete, ki so boks raznesle. Devastirane bokse so sicer odstranili, toda niso jih nadomestili z novimi. Tudi nekaj košov za odpadke je potrebno zamenjati. Lp, Franc Solina

  ScreenShot2016-03-13at10.22.51

 21. Franc Solina

  Spoštovani,
  v Severnem mestnem parku je najbolj problematično stanje knjižnih portalov, ki ne le, da so porisani z grafiti, ampak je računalniška oprema, vgrajena za predvajanje videa in glasbe, povsem devastirana. Naprave so zares delovale le zelo kratek čas. Po mojem mnenju, kot računalniškem strokovnjaku, je taka oprema enostavno premalo robustna za tako izpostavljeno pozicijo brez kakršnegakoli nadzora. Zaradi te opreme vandali tudi hočejo fizično vzdreti v kovinsko konstrukcijo. Po mojem mnenju bi bilo bolj smiselno sedaj, ko smo v dobi multimedijskih mobilnih telefonov, v enega od portalov enostavno vgraditi wi-fi točko, ki bi na vstopni spletni strani predstavila vsebine, ki naj bi se sicer predvajale na portalih. Pa še vsebine bi se lahko veliko hitreje in lažje dopolnjevale in spreminjale. Na portalih pa bi bila dovolj le tabla s kratkimi navodili.
  Potrebno pa bi bilo vsaj odstraniti uničeno opremo in zapreti luknje, ki zevajo v stenah portalov. Nujno pa bi bilo potrebno poskrbeti, da bi zopet delovala osvetlitev portalov, saj imajo stranice, kjer naj bi bili listi knjig raznobarvna pleksi stekla. Neprimerne so tudi na tla pritrjene svetilke v okolici knjižnih portalov, ki so tudi večinoma že izruvane. Franc Solina

  ScreenShot2016-03-13at10.22.37

 22. Franc Solina

  Spoštovan,
  na otroškem igrišču v južnem delu parka stoji osamel drog, ki je prvotno podpiral plezalno mrežo. Mrežo so objestneži že kmalu po postavitvi zažgali, saj je bila narejena iz umetniih vlaken. Sedaj pa takole stoji že okoli šest let. Lp, Franc Solina

  ScreenShot2016-03-13at10.22.03

 23. Franc Solina

  Spoštovani,
  pošiljam fotografija iz Severnega mestnega parka. Ena od svetilk javne razsvetljave v severnem delu je nagnjena in ne gori! Lp, Franc Solina

  ScreenShot2016-03-13at10.21.40

 24. Franc Solina

  Spoštovani,
  v Severnem mestnem parku in bližnji okolici (vhod v prehod proti železniški postaji pod Vilharjevo cesto) je veliko število grafitov. Lp, Franc Solina

  ScreenShot2016-03-13at10.19.40

 25. Franc Solina

  Spoštovani,
  v Navju je nekaj zelo starih brez, ki so ob malo močnejšem vetru nevarne, ker se lomijo veje, ki lahko tudi koga poškodujejo. Lp, Franc Solina

  ScreenShot2016-03-09at21.18.34

Napišete svoje predloge oz. razmišljanja ob potrebnih aktivnostih

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...